BCAA hyödyt treenamisessa

VAROITUS PALJASTAMME, ETTÄ ON OLEMASSA HYVIN YKSINKERTAINEN JA HELPPO TAPA PALAUTUA NOPEAMMIN JA TREENATA ENTISTÄ KOVEMMIN?

Sinun onneksesi Laihdutusoppaan hihasta löytyy juuri tuollainen ässä… itse asiassa niitä on kolme! Näitä ässiä kutsutaan BCAA -aminohapoiksi eli haaraketjuisiksi aminohapoiksi.

Haaraketju… miksi?

Haaraketjuiset aminohapot, L-leusiini, L-valiini and L-isoleusiini, tunnetaan yleisesti proteiinin rakennusaineina, vähän kuin kehonrakennuksen legopalikoina! Mutta ei kuitenkaan aivan….

Näitä “pikkupahiksia” voidaan täydentää päivän mittaan elimistön proteiinisynteesiä lisäämään (tällä tarkoitetaan, että elimistöön imeytyy suurempi määrä proteiinia – siitä eroon hankkiutumisen sijaan) sekä tarjoamaan saman tien imeytyviä, tiivistettyjä ravintoaineannoksia lihasten rakentamiseen.

On totta, että BCAA -aminohappoja on runsaasti eri proteiinisuplementeissa sekä proteiinipitoisissa ruoissa, kuten kananmunissa, maitovalmisteissa ja lihassa. Puhtaimmassa muodossaan BCAA-aminohapot eivät kuitenkaan vaadi juuri lainkaan työtä elimistön ruoansulatusjärjestelmältä. Näin voit saada niiden hyödyt käyttöösi nopeasti – juuri silloin kun tarvitset niitä eniten!

Alapuolelle on listattu viisi suurinta syytä sille, miksi sinun tulisi lisätä mitallinen BCAA -aminohappoja voimajuomasi sekaan viikon jokaisena päivänä:

1. NE OVAT SUPERHERKULLISIA

Aloitetaan päivänselvyyksillä: BCAA-aminohapot ovat hyvänmakuisia. Nopean googlauksen tuloksena saat tiedon, että keskivertoelimistö tarvitsee kaksi litraa vettä päivässä…

Mutta koska saatat treenata kovaa sinä olet kaikkea muuta kuin keskiverto!!!!

Mikäli treenaat päivä toisensa perään, saavutat päivittäin 10 000 askeleen merkkipaalun, ja elämäntapasi on aktiivinen, on paikallaan tähdätä tuon yllä mainitun lukeman tuplaamiseen.

Ennen kuin tartut makeutettuihin urheilujuomiin, jotta saisit hieman vaihtelua mauttoman hanaveden tuomaan monotonisuuteen, etsi käsiisi BCAA-aminohappovalmiste!

2. VÄHENTÄÄ LIHASKATABOLIAA

BCAA-aminohapot ovat ensiarvoisen tärkeitä kilpaurheilijoille, paastoaville cardio-addikteille sekä kaikille pitkistä aerobisista treeneistä tai yli tunnin kestävistä kuntosalitreeneistä nauttiville.

Miksi? Koska BCAA-aminohapot lopettavat lihaskatabolian heti alkuunsa! Lihaskatabolia on tieteellinen käsite, jolla kuvataan elimistön saavuttamien voittojen menetystä. Samasta aineksesta on kaikki painajaisetkin luotu!

Mikäli et halua tunkea suuhusi pihviä, kananrintaa tai kermaista proteiinijuomaa kesken treenin (HUOM! Emme suosittele tätä vaihtoehtoa!)

suosittelemme sinua sen sijaan nauttimaan virkistävän annoksen BCAA-aminohappojuomaa, jotta voisit säilyttää tuon kovalla työllä ansaitsemasi lihasmassan!
BCAA-aminohappojen kaavat on kehitetty kilpaurheilijan suoritusta silmälläpitäen, joten ne on yleensä tupattu täyteen beeta-alaniinia, agmatiiniä, elektrolyyttejä, glutamiinia sekä monia muita suoritusta tukevia ainesosia ja ravinteita!

3. TREENAA KOVEMMIN JA USEAMMIN

Lääkärin resepti tähän ei ole parasetamoli tai ibuprofeeni, vaan… Arvasit varmasti:

BCAA-aminohappojen, varsinkin treenin aikana ja / tai jälkeen täydennettyinä, on todettu lisäävän harjoitusintensiteettiä treenin jälkeisinä päivinä. Lisäksi se auttaa ennaltaehkäisemään ja vähentämään tuota kammottua, viiveellä tulevaa lihasarkuutta. Kaikki vähänkin kovaa treenaavat ovat varmasti joskus kokeneet nuo oireet niiden pahimmassa muodossa, varsinkin kun olemme keskittyneet ainoastaan yhden, tai muutaman, lihasryhmän treenaamiseen kerralla.

Hampaiden harjaaminen olkapäätreenin jälkeen…

Minkä tahansa esineen poimiminen lattialta selkätreenipäivän jälkeen…

MINKÄ TAHANSA tekeminen jalkatreenipäivän jälkeen….

Vaikka BCAA-aminohapot eivät poistakaan treenin jälkeistä lihasarkuutta täysin (sehän tarkoittaa, että olet treenannut!), niiden avulla kipu häviää nopeammin ja lihasten palautuminen nopeutuu. Tämä on oleellista varsinkin niiden kannalta, jotka haluavat treenata jokaista lihasryhmää useammin kuin kerran viikossa!

4. RASVANPOLTON LISÄÄNTYMINEN JA RASVAN KERÄÄNTYMISEN VÄHENEMINEN

Nyt kun olemme jo kohdassa numero 4, on tärkeää kerrata avainkohdat. BCAA-aminohapot eivät pelkästään maistu hyvältä, ne myös vähentävät lihasten palautumisaikaa, suojaavat lihasmassaa ehkäisemällä kataboliaa (emme saa antaa mikään viedä saavuttamiamme voittoja!).

… JA lisäävätkö BCAA aminohapot vielä rasvanpolttoakin?!

BCAA-aminohapot ovat itse asiassa apuväline numero yksi veistetyn lihaksikkaan imagon saavuttamiseksi.

Vaikka kaikkien kolmen BCAA-aminohapon roolit ovatkin yhtä tärkeitä, leusiini on tämän joukon tähtipelaaja. Kun sitä käytetään yhdessä isoleusiinin ja valiinin kanssa, se antaa rasvan hapettumiselle vauhtia sekä lisää energiankulutusta treenin aikana. Tämä tarkoittaa kaloreiden kulumista!

Tämän, sekä BCAA-aminohappojen ainutlaatuisten lihaksia suojaavien ominaisuuksien, ansiosta se on täydellinen ravintolisä haaveilemasi lihaksikkaan, esteettisen kehon rakentamiseen.

5. IMEYTYY, JA ON HYÖDYNNETTÄVISSÄ, HELPOSTI

BCAA-aminohappoja on myös arvosteltu. On väitetty, että ylimääräisen herajauheen lisääminen juomaasi mitallisen, parin verran joka päivä on edullinen, yksinkertainen vaihtoehto niiden käytölle. Vaikka tämä ei sinänsä olekaan maailman huonoin idea (varsinkaan silloin, kun päivittäinen proteiinin tarpeesi ei näytä täyttyvän), herajauheen hyödyt eivät yllä BCAA-aminohappojen tasolle.

BCAA-aminohapoissa on upeaa se, että ne kuuluvat vapaassa muodossa oleviin aminohappoihin. Vapaassa muodossa olevat aminohapot eivät vaadi ruoansulatusjärjestelmältä mitään (liian heran käytöstä taas kenen tahansa vatsa voi oireilla, vaikka olisit millainen “laktoosiveteraani”) ja imeytyvät välittömästi verenkiertoon.

Vaikka “valmiit” proteiinilähteet sisältävät yli 20 erilaista aminohappoa, ne eivät pysty kilpailemaan imeytymisestä puhtaiden BCAA-aminohappojen kanssa. BCAA-aminohappojen määrää veressä kohoaa huomattavasti korkeammaksi BCAA-valmisteita käytettäessä. Sen seurauksena proteiinisynteesi saa huomattavasti enemmän puhtia.

Isoleusiini ja valiini ovat lisäksi “glukogeenisiä” aminohappoja. Tämä tarkoittaa maallikoiden kielessä sitä, että ne muuttuvat silmänräpäyksessä glukoosiksi. Näin uupumuksen tilassa oleva elimistö voi tarpeen tullen ottaa käyttöönsä varastoidun lisäenergian.

Mitä vielä haikailet…? Hae itsellesi BCAA-aminohappovalmiste ja ota irti kaikki siitä saatavat hyödyt!

Katso kaikki lisäravinteita koskevat artikkelit tästä.

Haluatko Treenata Kovaa?

Osta Aminopörssistä BCAA-valmisteita parhaaseen hintaan

Jätä kommentti